Tuesday, January 23, 2007

Despre a fi semizeu si a avea vecini

Imi savuram masa imbelsugata de pranz si ma gandeam fericit la ouale prajite din farfurie si la braza deliciaosa care imi curgea prin tepii furculitei si vorbeam cu un prieten si coleg de apartament despre variate teme cotidiene,oameni prosti si alte asemenea.
Linistea discutiei este intrerupta brutal de tipete de femeie batrana si proasta. Tipetele se auzeau din fata blocului.Mirati de zgomotul neplacut, deschidem minunata fereastra si ne intindem capetele afara sa vedem si noi care este sursa acestor tipete de femeie batrana si proasta. Am fost oarecum surprinsi de ceea ce am vazut jos.
Pe banca din fata blocului stateau doua fete cu niste catei in lesa. Stateau. Spre intrarea in bloc se agita o femeie batrana si proasta cu un bat , varga, jordie, sau cum i s-o fi zicand , in mana. Aceasta tipa la fetele de pe baca si injura ca un sofer profesionist. Era nemultumita ca ele stateau pe banca din fata blocului si astfel copiii nu puteau sa se joace acolo. Niste copii stateau pe aleea din fata blocului, care e destul de mare si se uitau mirati la femeia batrana si proasta. Erau aproape inspaimantati. Femeia batrana si proasta izbea din cand in cand cu jordia de un gard in timp ce se apropia de fetele de pe banca. Le ordona copiilor sa se joace. Copiii,speriati, au luat mingea si au inceput sa o dea de la unul la altul , urmarind privirile femeii batrane si proaste. Femeia batrana si proasta nu era multumita. Le-a spus copiilor s se joace unde arata ea cu degetul, adica in fata bancii unde stateau fetele.Care stateau si nu ziceau nimic. Intre timp, femeia batrana si proasta si-a rupt jordia de gard, iar fetele s-au ridicat si au plecat.
In timp ce plecau a mai tipat la ele astfel incat sa auda tot cartierul :
- Nu va e rusine, faceti galagie in fata unui bloc de oameni pensionat. Baga-mi-as p**a in voi. Poate oamenii dorm la amiaza.
In timp ce se intorcea spre intrarea in bloc , le explica babelor de la balcoanele de la etajele inferioare ,care o admirau probabil, ce nerusinate stateau pe banca.
Terminandu-se scena, ne-am zis unul altuia:
- Ce femeie batrana proasta.
- Ai putea sa zici ca e o baba proasta.
- Dap. E incredibil.
- La naiba.S-au racit ouale.
- Rahat.

5 comments:

Anonymous said...

Doamne....amintiri reprimate....odata demult am fost si eu in locul copiilor de care spui tu.Doamne ce dusman eram cu baba mai mult sau mai putin proasta de la parter...aminteste-mi sa iti povestesc la scoala.

Anonymous said...

...intr-un final,sa nu ajungem si noi...babe... sau...babi. Se poate asta?

Alex said...

O sa ajungem poate babi, dar o sa fim babii care se uita pe geam si spun :"femeie proasta".

vasile said...

alex...ai cam cenzurat speach-ul babii. stii ca a fost capabila de mai mult :)

Alex said...

Sunt si eu diplomat...